Nagyvállalati megoldások

Nagyvállalati rendszereinket a legfontosabb üzleti területekre egyedi igények alapján alakítjuk ki, egy-egy személyre szabott fejlesztési projekt keretein belül.

Dokumentum menedzsment, ügyfélkapcsolat menedzsment, vállalati folyamat kezelés, jutalék kalkuláció, multi projekt menedzsment ...

Header man

Vállalati munkafolyamat támogatásVállalati munkafolyamat támogatás

Munkafolyamatok szerkesztése, munkalisták kezelése, terhelésfigyelés, automatikus feladat kiosztás, e-mail értesítések, eszkaláció menedzsment…

TriWorkflow - Vállalati munkafolyamat támogatás

Munkafolyamat támogató rendszer megoldásunk olyan nagy- és közepes méretű vállalatoknak készült, ahol a termelő vagy egyéb tevékenységek jól meghatározható folyamatokra épülnek, és ezen folyamatok pontos, határidőre történő dokumentált elvégzése a vállalat működése szempontjából kritikus fontossággal bír.

Rendszerünk egyaránt támogatja a szigorú és a megengedő, követő workflow folyamatok definiálását, végrehajtását és monitoringját.

TriWorkflow megoldásunk bevezetése révén a kulcsfolyamatok teljes mértékben automatizálttá válnak, a határidős teljesítés többdimenziós mechanizmus (határidőkezelés, feladatértesítés, eszkaláció menedzsment) mentén biztosított.

Folyamattervezés és -kezelés

A vállalati folyamatok leképezése egy többszintű (főfolyamat, folyamat, rész- vagy alfolyamat, feladat, részfeladat) folyamatstruktúra mentén történik.

A rendszer a folyamatdefiníció során egyaránt támogatja

 • a soros végrehajtást,

 • a párhuzamos végrehajtást,

 • és vegyes végrehajtást;

 • az elágazási és gyűjtőpontokat,

 • a beágyazott folyamatokat, valamint

 • a visszacsatolási körök kialakítását.

A folyamatdefiníció lezárást követően a valós indítás előtt módunk van a folyamat tesztelésére. A folyamatdefiníciók megfelelő jogosultság birtokában módosíthatók. (Ezeket a módosításokat a rendszer automatikusan naplózza.) A folyamatok verzionálása biztosítja, hogy mindig a legutoljára mentett folyamatdefinícióval történjen a folyamatindítás.

A folyamatok indítása történhet a megfelelő indítási paraméterek teljesülése esetén automatikusan, vagy (tipikusan) ad-hoc folyamatok indításánál akár manuálisan is.

Felelősök kezelése

A definiált folyamatok minden szintjéhez egyedileg felelősöket kell rendelnünk. Felelős lehet egy konkrét felhasználó, de lehet akár egy több felhasználót magába foglaló felhasználói csoport is. A felelős a workflow indítását követően munkalistájában illetve e-mail értesítés formájában értesül arról, hogy feladata érkezett.

Határidőkezelés

A TriWorkflow rendszer által támogatott határidőkezelés a folyamatszintű és a feladatszintű határidők definiálását egyaránt támogatja.

Eszkaláció menedzsment

Egy-egy workflow definíciójával párhuzamosan szükség van a határidőcsúszások okozta eszkalációs mechanizmusok kialakítására is. Ezek a mechanizmusok lehetnek automatizáltak, a szervezeti hierarchiára épülőek vagy egyedileg paraméterezettek. Eszkalációt követően a folyamat folytatása csak az előre definiált adatok megadását követően lehetséges.

Feladatkiosztás - erőforrás optimalizálás, prioritás kezelés

Feladatot kioszthatunk egyetlen felhasználó vagy egy akár felhasználói csoport számára. Csoportos feladatkiosztás esetén a feladat automatikusan a legkevésbé terhelt munkatárs felelősségi körébe kerül. Speciális szakmai kompetenciát igénylő feladatoknál a felelős személy kiválasztását előzetes kompetencia vizsgálat támogatja. A munkafolyamatok hatékonyságának optimalizálása érdekében a feladatokhoz prioritási szinteket rendelhetünk.

Feladatértesítések

Minden felhasználó egyedileg, saját beállításainak megfelelően azonnali, vagy késleltetett értesítéseket kaphat e-mailben a számára kiadott feladatokról. (A rendszer által küldött értesítők egyaránt alkalmasak levelező kliensben, okostelefonon vagy táblagépen való megjelenítésre!)

 • Értesítés küldése új feladat érkezéséről

 • Figyelmeztetés küldése a feladat határidejének közeledtéről

 • Értesítés küldése lejárt határidőről (felelősnek és felettesének egyaránt)

Helyettesítések kezelése

Távollétünk esetén a rendszerbe épített helyettesítés kezelés révén egyedileg és/vagy  központilag megadhatjuk, mely munkatársunk helyettesítsen minket. A helyettesítő kolléga automatikusan örökli a helyettesített minden jogosultságát és feladatát. A helyettesítés időtartama alatt elvégzett (a helyettesítetthez tartozó) feladatok adatai között egyértelműen feltüntetésre kerül, hogy a helyettes végezte el a feladatot.

Riportok, lekérdezések, monitoring

Rendszerünk lehetővé teszi a vállalatnál indított valamennyi folyamat folyamatos, valós idejű monitoringját. Az arra jogosult, vezető beosztású munkatársak szerepköreiknek megfelelően különböző riportok segítségével lekérdezhetik a hozzájuk, valamint beosztottjaikhoz tartozó folyamatok és feladatok státuszát.

 • Átlagos készre jelentési idők - folyamat, feladat, részfeladat szinten

 • Átlagos várakozási idők - folyamat, feladat, részfeladat szinten

 • Határidő csúszások átlagos mértéke - folyamat, feladat, részfeladat szinten

 • Összes az időtartamra vonatkozó feladat felhasználónként

 • Összes az adott időtartamra vonatkozó feladathoz kapcsolódó késés felhasználónként

 • Státusz jelentések - felhasználókra, felhasználói csoportokra

Minden a rendszerben megtalálható riport esetében lehetőség van közvetlen exportálásra, valamint nyomtatásra is.

Együttműködés folyamat modellező rendszerekkel

Egyedi projektek keretében TriWorkflow megoldásunkat ügyfeleink igényeinek megfelelően akár külső folyamatmodellező (ViFlow), vagy folyamat definíciós rendszerekkel (ARIS) is összekapcsoljuk, ezáltal egy integrált vállalati folyamat menedzsment architektúrát megvalósítva.

További funkciók:

 • Folyamat-verzionálás

 • Ad-hoc folyamat-indítási lehetőség

 • Folyamatok összekapcsolása

 • Dokumentumok és egyéb fájlok csatolása folyamatokhoz, feladatokhoz

 • Összetett keresési lehetőségek

 • Űrlapok kezelése

 • Menedzsment dashboard

Projekt menedzsment vagy folyamat menedzsment?

Projektmenedzsment

Workflow menedzsment

Kevés munkafolyamat

Nagy számú munkafolyamat

Egyedi folyamatok

Uniformizált folyamatok

Terv/tény adatok fontos szerepe

A normaidő-teljesítés fontos szerepe

Projekt egyedi értéke a meghatározó

Folyamatok összértéke a meghatározó

Profit Center

Cost Center

Alkalmazott SOA technológia

Jutalékszámítási rendszerünk SOA alapú megoldás. Ez azt jelenti, hogy a jutalékszámítással kapcsolatos üzleti logika definiált felületű SOA szolgáltatáson keresztül érhető el, és az eredményeket is ezen keresztül szolgáltatja.

A SOA technológia előnye:

 • későbbi egyszerűbb illesztési lehetőség

 • a rugalmasabb továbbfejlesztési lehetőség, valamint szabványosabb alkalmazásfejlesztés

Ergonomikus RIA felület

A megoldásunknál alkalmazott A RIA technológia lehetővé teszi, hogy páratlanul gazdag és ergonomikus felhasználói felületeket használhassunk. A megjelenő táblázatok oszlopait könnyedén átméretezhetjük, átsorrendezhetjük, vagy a fejlécre kattintva rendezhetjük a tartalmat kedvünk szerint.

Jogosultság kezelés

A rendszer kifinomult hierarchikus jogosultsági rendszerrel rendelkezik. Minden feladat-körhöz jogosultsági szerepkört hozhatunk létre, amit képernyőnként és nyomógombonként beállíthatunk.

Az egyes felhasználókat az egyszerűbb kezelés érdekében a meglévő szerepkörök valamelyikéhez kell rendelnünk és már is használhatják a rendszert. A szerepkörök változtatásával minden oda tartozó felhasználó joga egyszerre változtatható.

Teljes körű naplózás

A rendszer minden adatbázis változtatást automatikusan naplóz. Ennek megfelelően bármikor megmondható, hogy: ki, mikor, melyik adatot miről mire változtatta.


Képernyőminták megtekintése >>