Trilobita Informatikai Zrt.

Magas minőségű informatikai megoldások közepes és nagyvállatok egyedi üzleti problémáinak megoldására. Szakembereink a legkorszerűbb technológiákat alkalmazva, többdimenziós módszertan mentén tervezik meg és fejlesztik le az Ön számára specifikusan kialakított rendszereket.

Header_woman1

Projektek lépésről lépésreProjektek lépésről lépésre

 • 1. Fázis: Kapcsolatfelvétel, ügyfél igények azonosítása

  A Trilobita projektek első lépéseként üzletágvezetőink közreműködésével leendő ügyfeleink megismerkednek cégünkkel, szolgáltatásainkkal, a megoldásaink megvalósításához alkalmazott magas szintű technológia-portfólió főbb elemeivel. A bemutatkozó találkozók alkalmával célunk továbbá, hogy ügyfeleink referenciáink és tapasztalataink révén megbizonyosodhassanak szakmai hozzáértésünkről és elhivatottságunkról.

  Már a projekt ezen fázisában törekszünk a megfelelő ügyfélkapcsolat és bizalom kialakítására. A leendő ügyfelekkel folytatott kommunikáció minden esetben kétirányú, hiszen a projekt megalapozásához elengedhetetlen az ügyfél igények megismerése, felismerése.

  Az igények definiálása után következhet a megoldási alternatívák felvázolása. A kivitelezéshez szükséges additív IT igényeket konzulensek bevonásával elemezzük, majd ügyfelünk szakembereinek bevonásával elkészítjük a követelmény specifikációt, mely az elkészítendő ajánlatunk alapját képezi.

 • 2. Fázis: Ajánlati fázis, szerződéskötés

  Kiadott ajánlataink áttekinthető struktúrában és részletesen tartalmazzák az ügyféllel történt egyeztetések alapján kidolgozott megoldásokat. Az ajánlatoknak kiemelt részét képezi a kiírásnak, előzetes műszaki specifikációnak megfelelő műszaki tartalom.

  A cégünk által elfogadott és alkalmazott minőségpolitikai elveknek megfelelően már ebben a fázisban az ISO szabványoknak megfelelően történik a projekt dokumentálása.

  Ajánlatunk sikeres elbírálása esetén szerződéses keretekbe foglaljuk a projekt alappilléreit, a saját és ügyfeleink kötelezettségeit.

 • 3. Fázis: Projekt felállítás, rendszerterv elkészítése

  A szerződésben foglalt műszaki tartalom és ütemezés alapján projektvezetőnk felállítja a projektet és kiosztja a projektrésztvevőkhöz tartozó feladatokat, melyeket a projekt különböző fázisaiban kell elvégezniük.

  A követelmény-specifikációs megbeszéléseken az ügyféloldal szakemberei meghatározzák az általuk támasztott szakmai igényeket. A követelmény-specifikáció során elsődleges a megfogalmazott igények és a szerződésben szereplő célok egymásnak való megfeleltetése. Ezt a feladatot a projektvezető látja el.

  A rendszertervezési megbeszélések eredményeként UML alapú módszertannal elkészítjük a rendszerterv munkapéldányát, melyet a megrendelő szakemberei ellenőriznek.

 • 4. Fázis: Rendszerterv elfogadása, tesztforgatókönyv

  Az elkészült rendszertervhez a benne foglaltak szemléletesebb bemutatására különböző képernyőterveket készítünk. Ezek megismerését és értékelését követően kerül elfogadásra a rendszerterv.

  A rendszerterv képezi alapját a tesztforgatókönyvnek és a konvertálási tervnek. A tesztforgatókönyv az elkészített megoldás teljes, rendszerszintű tesztelésének lépéseit tartalmazza.

 • 5. Fázis: Rendszerfejlesztés, rendszertesztek

  Rendszereinket ciklikus modell alapján fejlesztjük, az elkészült rendszerfunkciókat funkcionális teszteknek vetjük alá, melyek eredményeinek megfelelően szükség esetén a rendszertervet módosítjuk, majd a rendszert ennek megfelelően javítjuk. Az elkészült funkciók javítása a fejlesztési időszak alatt folyamatosan történik.

  Az elkészült, letesztelt funkciók együttműködését a projektvezető teszteli a korábban a tesztforgatókönyvben meghatározott adatokkal majd döntést hoz a projekt átadásáról.

 • 6. Fázis: Bevezetés, oktatás, projektzárás

  Rendszereink átadása minden esetben az előzetesen elfogadott tesztforgatókönyv alapján történik. A sikeres tesztet követően projektvezetőink felvázolják a bevezetéshez kapcsolódó esetleges projektkockázatokat, ezzel felkészítve a vezetőséget azok elkerülésére.

  Rendszereink bevezetését követően a felhasználói oktatások igény szerint, akár több csoportban is történhetnek. A felhasználók tanulási folyamatának felgyorsítását segíti a projekt során elkészült rendszerhez tartozó felhasználói kézikönyv.

  A rendszer éles adatokkal való feltöltését és a sebesség optimalizálást követően ügyfelünkkel közös értékeljük, majd lezárjuk a projektet.

phase01 phase02 phase03 phase04 phase05 phase06