A vezető információs technológia

Szélsőségesen letisztult technológia-választás, minőségszeretet és műszaki precizitás.

Header tech 2

Platform-független technológiaPlatform-független technológia

Platform-, adatbázis- és megjelenítés-független technológia

Ezt a technológiát olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek high-tech ergonómiájú webes nagyvállalati rendszerre van szükségük, adatbázis és környezet-független változatban. A platform-, perzisztencia- és megjelenítés-független technológiánk öt fő logikai rétegből áll.

 

A perzisztencia réteg felel az adatok tárolásáért, kezeléséért és szolgáltatásáért. A perzisztencia réteg szintjén gyakorlatilag bármilyen ma elterjedt adatbázis-kezelő rendszert választhatunk: ORACLE, MySQL, MSSQL, DB2 stb.


Az ORM (Object-Relational Mapping) réteg biztosítja az egységes hozzáférést a tárolt adatokhoz (Hibernate). Ez a réteg teszi lehetővé, hogy a rendszer többi része független legyen az adatok tárolási módjától.


Az üzleti logika réteg felelős az alkalmazás belső szabályainak betartásáért. Itt történik a rendszerhez kapcsolódó folyamatok modellezése, az üzleti folyamatok végrehajtása.


A kicsatoló réteg felel az üzleti logika által meghatározott adatok átalakításáért, és a megfelelő nézet réteg felé történő továbbításért. Ez a réteg csoportosítja és csomagolja XML formátumba az átadandó adatokat.


A megjelenítési réteg felelős a felhasználóval való kommunikációért. A felhasználó csak ezzel a réteggel találkozik, ezért fontos, hogy ez a réteg határozza meg az alkalmazás ergonómiáját, valamint a grafikai megjelenést.

 

Az ábrán látható szaggatott vonalak mentén „vágható” el az alkalmazás. Így a megjelenítési réteg és az adatbázis réteg a rendszer üzleti logikájának módosítása nélkül lecserélhető. Tehát, ha a már meglévő RIA alapú rendszerünkhöz szeretnénk készíteni egy ugyanolyan funkcionalitást nyújtó, de PDA-n üzemelő webes alkalmazást, akkor ezt az eddigiektől eltérően sokkal hatékonyabban, egyszerűen egy újabb ergonómiai réteg írásával elvégezhetjük anélkül, hogy bármit is módosítanánk az üzleti logikán és az alatta lévő szinteken.

Alkalmazás-integrációs szempontból nem elhanyagolható, hogy a perzisztencia-függetlenségnek köszönhetően más alkalmazások adatbázisát, szolgáltatásait változtatás nélkül tudjuk használni. Az alkalmazás-parkok közös erőforrásait (pl. partnerkezelés, cég struktúra stb.) natív módon használhatjuk.