Ugrás a tartalomra

Technológia

Trilobita - Bemutatkozó

Töltse le rövid cégismertető bemutatónkat.

Letöltés

For corporate information in English please click here.

Kiemelt referenciák

 • Az MVM Csoporthoz tartozó Atomix Kft. iratainak iktatására TriDoc enterprise rendszerünket választotta. Az iktatási és iratkezelési feladatokat a rendszer alapfunkciói látják el.

  Atomix Kft. Iratkezelő alkalmazás bevezetése
 • A Pauker Nyomdával együttműködésben kifejlesztett PrintInd4 nyomdai gyártócella intelligens adatgyűjtő és optimalizáló megoldás elsősorban a heterogén technológiákat alkalmazó nyomdák integrált adatgyűjtését és ezáltal a gyártási folyamatok optimalizálását hivatott támogatni. Az alkalmazott technológiáknak köszönhetően a megoldás egyéb gyártói környezetekben – például gépgyártás - is kitűnően alkalmazható.

  Pauker Holding Kft. Nyomdai gyártócella intelligens adatgyűjtő és optimalizáló megoldás
 • A Hidrofilt Kft.-vel együttműködve, közös kutatás-fejlesztési projekt keretében fejlesztettük ki GMF Big Data adatgyűjtő megoldásunkat, mely kifejezetten vízkezelő berendezések, vízművek és szennyvíztelepek adatainak teljeskörű monitorozására és adatelemzésére alkalmas. Szoftveres megoldásunkat a Hidrofilt Kft. sajátfejlesztésű konténeres víztisztító berendezéseibe integrálta.

  Hidrofilt Kft. GMF Big Data adatgyűjtő megoldás
 • A MITO Communications Zrt. a 2019-2020-as évek fordulóján vezette be TriDoc standard dokumentumkezelő megoldásunkat. A rendszert számos pontján testreszabva vette használatba ügynökségi tevékenységekkel foglalkozó ügyfelünk.

  MITO Communications Zrt. TriDoc dokumentumkezelő megoldás
 • Az OTP Bank iktató, dokumentumkezelő rendszerének bevezetését 2016 nyarán kezdtük meg. Az IT Fejlesztési Igazgatóság alap iktatási folyamatának, valamint a market sounding folyamatoknak éles üzemi indulása 2017 elején történt meg. A rendszert azóta a bank több üzleti területe is használatba vette saját iratkezelési igényeinek lefedésére.

  OTP Bank Nyrt. Iktató- és dokumentumkezelő rendszer
 • Az UniCredit Bank jutalékos rendszerben történő szolgáltatás értékesítésének elszámolás támogatására rendelte meg tőlünk jutalékszámítási megoldását, amelyet egy hat hónapos bevezetési és testreszabási fázis után 2007. júliusától folyamatosan üzemeltet. 

  UniCredit Bank Zrt. Jutalék menedzsment megoldás
 • A projekt során a Richter Gedeon Nyrt. korábbi iratkezelő megoldásának leváltását, az iratok migrálását végeztük el az Informatikai Főosztály részére.

  Richter Gedeon Nyrt. Iratkezelő megoldás
 • A Linamar Hungary Zt.- nél a 2011-2012-es év fordulóján került bevezetésre TriDoc standard rendszerünk, melyet ügyfelünk elsősorban megrendelések, beszerzési engedélyek, számlák, HR dokumentumok és metrológiai jegyzőkönyvek iktatására, elektronikus kezelésére használ.

  Linamar Hungary Zrt. Dokumentumkezelő megoldás
 • A LAPKER Csoport 2014-2015 fordulóján öt cégére párhuzamosan vezette be a TriDoc megoldást. A rendszer bevezetésének főbb, hosszú távú céljai az iratok manuális kezelésének megszüntetése, a papír alapon történő engedélyezési folyamatok szoftverrel történő kiváltása, valamint a szerződések digitálistárolása voltak.

  Magyar Lapterjesztő Zrt. Irat- és ügykezelő megoldás
 • A Paks II. projekt kapcsolódó iratainak tárolására az MVMI Informatikai közreműködésével került bevezetésre a TriDoc enterprise rendszer. A rendszer legfőbb feladata az iratok tárolása és megfelelő jogosultság alapú elérhetőségének biztosítása, valamint a projekt alapú jóváhagyási folyamatok támogatása.

  Paks II. Zrt. Iktató- és iratkezelő megoldás

Technológia

A cégünk által választott technológiák bizonyos esetekben a nehezebb, de megbízhatóbb utat jelentik, ezért szigorú tervezési és fejlesztési konvenciók segítségével garantáljuk ügyfeleinknek a minőséget.

Az alkalmazott konvenciók az alábbi területekre terjednek ki:

 • Hibatűrési és hibaelhatárolási konvenciók

 • Tesztelhetőségre való tervezési konvenciók

 • Tesztelési konvenciók

 • Egységes adatbázisobjektum- és változó-elnevezési konvenciók

 • Eljárás, paraméter-átvételi, paraméter-átadási és ciklusszervezési konvenciók

 • Forráskód-kommentezési konvenciók

 • Egységes felhasználói dokumentáció-készítési konvenciók

Technológia előnyei

Alkalmazás-integrációt támogató tiszta technológiák

Miért fontos a technológia „tisztasága”?

Idővel minden cég arra törekszik, hogy egységes letisztult IT infrastruktúrát alakítson ki, amely igazi üzleti előnyt garantál.

A különböző alkalmazások integrálását egységes technológiai alapokon, egységes frameworkben kell végrehajtani.

A regionális rendszereket fejlesztő cégeknek – mint cégünknek is – arra kell törekedniük, hogy az általuk készített megoldások a lehető legszabványosabb alkalmazás-integrációs technológiák segítségével kapcsolódjanak a megrendelő meglévő IT rendszereihez.

A letisztult technológiák és a szabványos middleware rétegek nagyban hozzájárulnak a működési, karbantartási kockázatok csökkentéséhez.


Miért kell technológiailag összehangolt fejlesztőkörnyezeteket választani?

Az összehangolt, minél egyszerűbb fejlesztői környezetek alkalmazása – lásd technológiai ábrák – adott esetben hosszabb fejlesztési időt igényelhet, azonban garantálja a keletkezett kód egyszerűbb  kezelését, növeli a továbbfejleszthetőséget. Továbbá gazdasági szempontból kimagaslóan fontos, hogy ezek a technológiák maximalizálják a karbantarthatóságot, ami egyben a rendszer életciklusának értékes meghosszabbítását is jelenti.

 

Platform-, adatbázis- és megjelenítés-független technológia

Ezt a technológiát olyan ügyfeleinknek ajánljuk, akiknek high-tech ergonómiájú webes nagyvállalati rendszerre van szükségük, adatbázis és környezet-független változatban. A platform-, perzisztencia- és megjelenítés-független technológiánk öt fő logikai rétegből áll.

Platform független technológia

perzisztencia réteg felel az adatok tárolásáért, kezeléséért és szolgáltatásáért. A perzisztencia réteg szintjén gyakorlatilag bármilyen ma elterjedt adatbázis-kezelő rendszert választhatunk: ORACLE, MySQL, MSSQL, DB2 stb.


Az ORM (Object-Relational Mapping) réteg biztosítja az egységes hozzáférést a tárolt adatokhoz (Hibernate). Ez a réteg teszi lehetővé, hogy a rendszer többi része független legyen az adatok tárolási módjától.


Az üzleti logika réteg felelős az alkalmazás belső szabályainak betartásáért. Itt történik a rendszerhez kapcsolódó folyamatok modellezése, az üzleti folyamatok végrehajtása.


kicsatoló réteg felel az üzleti logika által meghatározott adatok átalakításáért, és a megfelelő nézet réteg felé történő továbbításért. Ez a réteg csoportosítja és csomagolja XML formátumba az átadandó adatokat.


megjelenítési réteg felelős a felhasználóval való kommunikációért. A felhasználó csak ezzel a réteggel találkozik, ezért fontos, hogy ez a réteg határozza meg az alkalmazás ergonómiáját, valamint a grafikai megjelenést.

 

Az ábrán látható szaggatott vonalak mentén „vágható” el az alkalmazás. Így a megjelenítési réteg és az adatbázis réteg a rendszer üzleti logikájának módosítása nélkül lecserélhető. Tehát, ha a már meglévő RIA alapú rendszerünkhöz szeretnénk készíteni egy ugyanolyan funkcionalitást nyújtó, de PDA-n üzemelő webes alkalmazást, akkor ezt az eddigiektől eltérően sokkal hatékonyabban, egyszerűen egy újabb ergonómiai réteg írásával elvégezhetjük anélkül, hogy bármit is módosítanánk az üzleti logikán és az alatta lévő szinteken.

Alkalmazás-integrációs szempontból nem elhanyagolható, hogy a perzisztencia-függetlenségnek köszönhetően más alkalmazások adatbázisát, szolgáltatásait változtatás nélkül tudjuk használni. Az alkalmazás-parkok közös erőforrásait (pl. partnerkezelés, cég struktúra stb.) natív módon használhatjuk.

Iratkezelő megoldást keres?

Ismerje meg TriDoc enterprise megoldásunkat.